Näringsliv

Domsjömedarbetare belönas stort

Andreas Sjöberg, skiftoperatör vid Domsjö Fabriker, belönas med 133 500 kronor för sitt förslag om effektivare kokartömning. Under fredagen uppvaktades Andreas av företagsledningen.

På Andreas arbetsplats i kokeriet, kokas cellulosan i de tretton kokarna. Tack vare hans förslag om förbättrad metod för tömning av kokarna kan produktionstakten höjas och cellulosakvantitet därmed ökas. Förändringen innebär även att den manuella delen av kokartömningen underlättas.

– Det är roligt när bra idéer kan tas tillvara. Vi har ett stort engagemang hos våra medarbetare vilket är viktigt för vår framtida utveckling. Andreas, och även hans arbetskamrater i kokeriet, har gjort ett jättebra arbete, kommenterar VD Lars Winter i ett pressmeddelande.

Andreas Sjöberg kom på idén sommaren 2013 och filade på den och i mars 2014 kunde man börja komma igång med hans snillrika och effektiva tömningsidé. En del av prispengarna kommer att investeras i ett nytt boende och dessutom tänker han satsa mer i sitt företag Lake Mountain (Sjö-berg) Film.
– Och så har jag räknat ut att jag kan köpa ca 40 000 nötcremes- godis, säger Andreas skämtsamt och skrattar gott.

Under år 2014 lämnades knappt 30 förslag in till Domsjös Förslagsverksamhet. Belöningen 133 500 kr är den överlägset största som utbetalats under de senaste nästan 20 åren. En nyhet i förslagsverksamheten är att även avdelningen kommer att uppmärksammas med någon trivselfrämjande aktivitet.



 

Publicerat