Föreningsliv

En av Örnsköldsviks största föreningar

Med sina 1489 betalande medlemmar är Domsjö Gårdsägareförening en av Örnsköldsviks största ideella föreningar. En partipolitisk neutral sammanslutning av domsjöbor – som 2015 firar hela 70 år.

När enskilda samarbetar, drar åt samma håll och dessutom är många går det onekligen att få saker gjorda. Anrika Domsjö Gårdsägareförening är ett utmärkt exempel på det och när närmare 1 500 ägare av villor, radhus, fritidshus eller lägenheter gör sina röster hörda är det i princip omöjligt för beslutsfattare att inte lyssna.
– Vi har gjort en hel del gemensamma saker under årens lopp. Det är roligt att konstatera att väldigt många domsjöbor vill vara medlemmar och tycker att det lönar sig, säger den mångårige styrelseledamoten Jan Erik Juhlin.

Förhandlingar av el- och pelletsavtal, rabattuppgörelser, materialuthyrning och utlåningsverksamhet av stegar, rullställningar, släpvagnar, vedklyvar, cementblandare och en rad andra nyttiga redskap är saker som gårdsägarföreningen driver på uppdrag av medlemmarna.
– Man märker snabbt att det är en aktiv förening som är inbladad i mycket som inträffar i Domsjö, säger kanslisten Håkan Öhgren som varvar det uppdraget med att vara vaktmästare på idrottsplatsen, Domsjö IP.

Sedan ett par år tillbaka delar gårdsägarföreningen och idrottsföreningen på förråd och kontorslokaler i anslutning till idrottsanläggningen. En kombination som uppenbarligen fungerar, inte minst med anledning av att många är medlemmar i bägge föreningarna.
– Vi har även flera andra samarbetspartners som exempelvis PRO Domsjö, Domsjö Hem & Samhälle, Domsjö S-förening och Primus Motor. Där deltar vi i ett nätverk under namnet NUDO där vi arbetar med utveckling av området i vid bemärkelse; samhällsstrukturen, föreningslivet, näringslivet och kulturen, berättar gårdsägareföreningens ordförande Thomas Pettersson.

I mars är tanken att han vid årsmötet lämnar över klubban till en annan medlem och i tankarna och planerna finns även ett 70-årsjubileum:
– Vi har all anledning att fira vår gamla och anrika förening. Självklart ska vi hitta på något riktigt roligt.





 

Publicerat