Du är här

2015-01-27 - Onside med Jonas

Det finns ingen bättre värld

Fråga bara Alexander ”The Mauler” Gustafsson.

Allt var upplagt för en supershow i Tele 2 Arena på lördagsnatten, UFC-cirkusen hade kommit till stan, Stockholm i det här fallet. Alexander ”The Mauler” Gustafsson skulle möta, inför 30 000 svenska fans, Anthony ”Rumble” Johnson från USA i fem tuffa ronder. Var det tänkt i alla fall. Gustafsson blev nästan knockad direkt av Johnson och matchen var över innan den knappt börjat. Ett antiklimax för alla som hejade på ”The Mauler” och en tuff sorti för den svenske fightern.

I en ”bättre” värld hade ju Alexander Gustafsson vunnit och Tele 2 Arena gått bananas.

Modo gjorde en bra match mot HV71 senast, trots förlust med 1-0. Donald Brashear fick ett byte i matchen (ge karln fler byten i matcherna, tack) och han fick ett läge direkt, ett rykande skott i plexiglaset bakom HV-målvakten.

I en ”bättre” värld hade skottet gått en decimeter lägre ner, klockrent i nät, och de s.k. experterna satt kaffet i vrångstrupen.

Men det finns ingen bättre värld där ute (va, vad säger du?) och det kommer alltid finnas förlorare, orättvisa och små marginaler, åt fel håll, inom sporten. Och det är väl tur det, för tänk vad tråkigt om allt lyckades hela tiden. Att alltid vinna i det man ställer upp i. Då tror jag det är lätt att man seglar iväg. En förlust här och där är nog bra i längden, få en chans att gå igenom sina misstag, träna på, bygga upp en revanschlusta och komma tillbaka ännu starkare inför nästa match. Då tror jag den segern kommer smaka riktigt, riktigt bra.

Så ”The Mauler”, det är bara att bryta ihop och komma igen.

Och visst hade det varit fränt om Donald Brashear gjort mål!

 

Dela med dig av denna artikel på: