Näringsliv

Godsta Gård kan vinna MiljÖrnen

Godsta Gård är en av tre nominerade företag till MiljÖrnen; Örnsköldsviks kommuns och Tidningens 7:s miljöpris som delas ut under Företagarkvällen den 5 februari.
– Vi värnar om det lokala. Det präglar vår verksamhet, säger Åke Holmlund.

Godsta Gård, vid Gideälvens strand väster om Husum, levererar kött till butiker, restauranger, grossister, små upplevelseföretag samt till enskilda konsumenter. Det är ett KRAV-certifierat företag där den ekologiska produktionen, enligt företrädarna Anki och Åke Holmlund, handlar om global solidaritet och en omsorg om naturens grundläggande funktioner.

Gården har valt att föda upp sina djur enbart på bete- och vallensilage, vilket ger ett smakrikt kött av hög kvalitet och uppfödningstakten sker på ett långsamt och naturligt sett när djuren får äta det de från början är anpassade för.

Det är inga revolutionerande metoder och inga överraskande uppfinningar. Istället en sund och gedigen verksamhet, en långsiktig och hållbar produktion som strävar efter att stärka banden mellan landsbygd och tätort samt mellan producent och konsument.
Och ett strategiskt val av paret Holmlund i en tid då allt fler människor intresserar sig för det närproducerade, ekologiska och kravmärkta.
– Vi är stolta över nomineringen och tycker att det är roligt att vi blir uppmärksammade på det här viset. Självklart kommer vi på företagarkvällen, säger Åke Holmlund.

 

 

Publicerat