Teater

I lögn och ro

Teaterspegelns nya fars har premiär nästa helg, 31 januari.

På ett litet, nedgånget hotell någonstans på landsbygden har två – för varandra helt okända – herrar Larsson bokat rum. De väntar på var sin kvinna, och när hotellägarinnan är bortrest och lämnat ruljangsen till en ledig fångvaktare är det upplagt för fars.

Teaterspegeln firar 20 år och lördag 31 januari är det premiär på årets föreställning ”I lögn och ro”, en fars av Derek Benfield som i originalspråk har titeln ”Bedside manners”.

I ett desperat försök att öka antalet gäster har hotellets ägarinna annonserat i Kyrkans Tidning, i förhoppning om att läsekretsen inte hört talas om hotellet tidigare. Men just den här helgen är ägarinnan bortrest och i hennes ställe ska en fångvaktare från ett närbeläget fängelse hålla ställningarna.

Och så har vi ju de två herrarna Larsson som stämt träff med var sin kvinna, den ena av männen har varit med förr medan den andra är oerfaren.
– Jag har inte haft turen att få se någon av Teaterspegelns tidigare föreställningar, men precis som andra år så spelar de en typisk fars med förväxlingar, högt tempo och intensitet, säger regissören Iso Porovitj som Teaterspegeln hyrt in från Teater Västernorrland.

Med sin kunskap och erfarenhet ska han lotsa ensemblen till nya stordåd.
– Jag kom in i projektet i mitten av december och vi har kommit överens om att vi ska försöka höja den konstnärliga ribban. Mitt jobb är att försöka hjälpa andra att utvecklas och att bli friare genom att våga, och det har visat sig att amatörskådespelarna här i Teaterspegeln har god erfarenhet och att de lätt kan följa idéerna för att nå till högre nivåer, säger Iso Porovitj.

”I lögn och ro” spelas på Folkets Hus Gnistan i Gullänget med premiär lördag 31 januari. Därefter visas den ytterligare tolv gånger i februari, fredagar, lördagar (dubbla föreställningar) och söndagar fram till och med 21 februari.

 

Publicerat