Du är här

2015-01-11 - Byggbloggen
  • Vi börjar komma i ordning, men fortfarande finns mycket att göra. Bordet och stolarna har stadgats upp och ska kläs om. Och så är det den där bardisken ...
  • I vardagsrummet har en del av tavlorna kommit upp.
  • Det var en del pysslande, men vi hade hjälp av katten.
  • Martin gillar loppisstegen jag fyndade för ett par år sedan, men för de högre höjderna fick vi släpa in storstegen.
  • Även badrummet fick några tavlor. Nu ska loftet, hallen och klädkammaren få sina, men det lär dröja. Det är nämligen en hel del som måste ramas in innan dess.

Att inreda hus

Inredning snarare än bygge är vinterns melodi.

Då det inte byggs så mycket för tillfället har det blivit dålig uppdatering här på bloggen. Jag skulle kunna lova bot och bättring, men vi vet att det bara skulle vara en lögn både för mig själv och för ni som läser. Byggandet har av naturliga skäl avstannat då huset är klart (typ klart – ett hus blir aldrig klart) och trädgården med krocketbana, fontän, trädäck, cykelskydd, vedbod, uteplatser, badtunna, bastu och allt annat som behövs för ett drägligt liv kommer inte att kunna komma igång förrän marken tinar upp. Därför har vi mest ägnat oss åt inredning den senaste tiden. Vi har plockat hem möbler från förrådet, sålt några, köpt några, plockat hem lite mer från förrådet och försökt få till placeringen. En hel del mer avancerat pyssel i form av klädställningar och skoförvaring har också skett och kommer att läggas upp så snart eländet är klart.

Vi har i alla fall kommit en bra bit på väg vad gäller tavelupphängning och den stora väggen i vardagsrummet kändes som given för en större mängd (det har jag planerat sedan vi skissade på husritningen). För att slippa ett stökigt intryck valde vi att placera dem i en kluster med formen av en fyrkant och lämna resten av väggen bar. Så vi mätte (lasermätare är bra när man har högt i tak) och markerade ut en lika stor ruta på golvet. Lilla katten Vilhelmina hjälpte till. Sen spenderade vi en massa tid med att välja vilka verk vi skulle ha med och hur de skulle placeras i förhållande till varandra. När vi var så nöjda som vi kunde bli utan att fortsätta så länge att vi skulle bli lessa så satte vi igång att hänga upp dem. Det mättes, lodades och donades och till slut var allt på plats. Resten ska upp på andra väggar eller läggas i förvar för framtida rotation.

 

Dela med dig av denna artikel på: