Du är här

2014-12-04 - Onside med Jonas
Ole-Kristian Tollefsen (här i Mododressen) möter Donald Brashear ikväll i Löfbergs Lila. Foto: Håkan Nordström.

Tuff match väntar mot FBK

Ikväll möter Modo Färjestad i Karlstad. Senast det begav sig åkte Modos Kyle Flanagan på en propp av FBK-spelaren Jesper Jensen, Flanagan har inte spelat sen dess. Även Gustav Possler åkte på en smäll av Anton Hedman. Blir det lugnare ikväll, mån tro?

Det var efter dessa tuffa, och i viss mån fula, tacklingar som Peter Forsberg lessnade och ville ha till en förändring. Den förändringen stavas Donald Brashear. Peter vill skydda Modos stjärnor och juniorer från tjuvsmällar och huvudtacklingar och kontaktade därför sin forna lagkompis och ”polis” Donald och på den vägen är det. 42-åringen som har över 1000 matcher och drygt 2600 utvisningsminuter i NHL har nu fått i uppgift att säkra säkerheten runt laget på isen.

Nu tror inte jag att Donald Brashear kommer släppa handskarna och puckla på första bästa, för då finns risken att han blir avstängd en lång tid framöver. Men gör någon något ojuste mot en Modospelare så kan det nog hända saker. Om adrenalinet rinner över och Donald handlar instinktfullt (låter som jag pratar om ett lejon, typ) så vill inte jag stå i vägen, det är ett som är säkert.

Men vem i SHL skulle, ursäkta språket, skita på sig minst inför en fajt med Brashear. Jag listar vilka jag tror.

3). Noah Welch, back. Växjö Lakers.

Har redan tagit en fajt i SHL denna säsong. Hård back som kan veva om det behövs. Två fajter i sin NHL-karriär.

2). Kent McDonell, forward. Linköping HC.

En stor bjässe som har kastat handskarna både i NHL och AHL. Har gått en fajt mot sverigebekantingen Lee Goren.

1). Ole-Kristian Tollefsen, back. Färjestads BK.

Han kallades inte för ”The Norwegian Nightmare” för ingenting. Flertalet fajter i NHL. Spelar alltid aggressivt och proppar gärna om han får läge. Spelare man vill ha i sitt lag.

Utmanare till topp3. Viktor Mårtensson, forward. Leksands IF.

Noah Welchs kombattant i årets enda riktiga fajt i SHL. Har även gått en omgång mot förre NHL-busen Jean-Luc Grand Pierre, när denne spelade i Leksand.

 

Nu tror inte inte att Ole-Kristian Tollefsen vågar riskera något när han nu kommer tillbaka från en avstängning. Han är för viktig för FBK. Men heter jag Anton Hedman så skulle jag se mig om både två och tre gånger innan jag kliver in på isen. Eller som Just D skulle säga det: 87 87, var har du tagit vägen nu?

Dela med dig av denna artikel på: