Hälsa

Mörka november – en energitjuv

November, januari och februari – det är månaderna under året då svenskarna har minst energi enligt en undersökning, som bland annat visar att svenskarna hellre drar ner på att träffa vänner och träna än sexlivet på grund av bristande energi under vintern.

Svenskarna vill slippa en del av vardagens måsten under vintern som exempelvis att städa och bland kvinnor är siffran högre än bland män. När orken brister drar svenskarna hellre ner på att träffa vänner och träna än på deras jobb. För att inte behöva dra ner på viktiga saker under vintermånaderna behövs extra energi för att orka med vardagen.

Nästan två av tre, av de drygt 1000 tillfrågade, upplever att deras energinivå påverkas negativt av de korta dagarna och de har problem att orka med vardagens måsten. På grund av energibrist drar svenskarna nu ner på det som är viktigt, som att vardagsmotionera, träffa vänner, träning och restaurangbesök. Det är hela 36 procent av Sveriges kvinnor som drar ner på att träffa vänner på grund av bristande energi.

Ändrade vanor behövs för att orka vintermånaderna. Svenskarna är beredda göra vissa saker för att orka mer. Det är 63 procent som kan tänka sig att träna, 50 procent sova mer och 37 procent är beredda att lägga om sina matvanor för att orka mer. Men att ta ledigt för att orka mer, som att ta ut mer semester, är det bara 12 procent som vill göra.


 

Publicerat