Du är här

2014-11-29 - Musik
Bildtext: Anna-Lotta Larsson och pianisten Andreas Landegren kommer till Gullängets kyrka 1 december. Foto: Peter Knutson

Anna-Lottas jul

Måndag 1 december kommer hon till Gullängets kyrka.

Hon har arbetat med film sedan 1980, släppt egna skivor sedan 1985, och nu ger sig Anna-Lotta Larsson ut på julturné igen – för 21:a året i rad. Måndag 1 december kommer hon till Gullängets kyrka.

– Visst är det fräckt att man orkat hålla på så länge?
Det sa Anna-Lotta till 7an inför fjolårets julturné då hon sjönk på Folkat Teater tillsammans med Brukskören, All For One Gospel Choir, Björnakören och Mellinorerna.

I år blir det återigen Björnakören som får den äran att sjunga med Anna-Lotta, nu tillsammans med Gullängets kyrkokör under ledning av Anna-Karin Adolphsson och Sara Sjöberg.
Precis som i fjol har hon också med sig pianisten Andreas Landegren, och eftersom det är julkonsert så lär en del av låtmaterialet hämtas från plattan ”Anna-Lottas jul” som kom i fjol. 

– Den är varm, innerlig och på allvar, inte så klämkäck som många andra julskivor kan vara. Jag tycker att det blev en väldigt fin skiva som jag kan vara stolt över, säger hon.
Även i år har Anna-Lotta släppt en platta, hennes 13:e soloalbum ”I dina drömmar” är en tolkning av Evert Taubes musik och lyrik.

 

 

Dela med dig av denna artikel på: