Teater

Gudshjälmen – en dramatisk komedi

Teater på Folkan nu på tisdag, 25 november.

Kan man omvända alla världens troende till ateister? Eller är lösningen på dålig religion – bättre religion? I Gudshjälmen ställs frågorna på sin spets, tisdag 25 november spelas den på Folkan Teater.

Agneta är professor i naturvetenskap och känd för sin fräna religionskritik. När hennes son Tomas berättar att han ska skola om sig till präst sätts marken under Agnetas fötter i gungning.
Det blir startskottet för en rad uppslitande och dråpliga konflikter. Frågor om lojalitet, kärlek, tro och existens viner genom luften i de upphetsade diskussionerna. Så även frågan om man genom Doktor Sven Grefsruds transkraniella magnetiska stimulator – även kallad Gudshjälmen – kan framkalla religiösa upplevelser på vetenskaplig väg.

Gudshjälmen är skriven av Mick Gordon och A.C. Grayling, och hade urpremiär på Soho Theatre i London 2006. Riksteaterns uppsättning regisseras av Linus Fellbom och i rollerna ser vi Peter Perski, Per Burell, Hedda Gullander och guldbaggebelönade Cecilia Nilsson (bästa kvinnliga biroll i ”Simon och ekarna”, 2011).
Lokal arrangör är Örnsköldsviks Riksteaterförening.

 

Publicerat