Du är här

2014-11-20 - Onside med Jonas

John McClane vs Jack Bauer

Die Hard vs 24, Scarface vs Dexter eller varför inte E.T. vs Alf. Vilket format är det bästa om man vill chilla i soffan framför dumburken? Film eller TV-serie?

Jag gillar som sagt att se sport på TV men jag ser gärna också en bra film eller en TV-serie när det är lugnt på sportfronten. Att se ett avsnitt ur serien Homeland kan ju vara minst lika spännande som en Modo-bortamatch i Scandinavium. Homeland är en av de bästa serierna som går just nu. Claire Danes, som spelar den manodepressiva CIA-agenten Carrie Mathison, gör en suverän rollprestation och har vunnit flera priser.

Motorcykelserien Sons of Anarchy är en annan grym serie som man lätt fastnar för och där man helt utan problem kan se flera avsnitt i rad. Det jag gillar med en TV-serie är att man lär känna karaktärerna lite djupare och därmed skapar en egen relation till huvudpersonerna. Eftersom att en säsong kan innehålla upp till tjugotalet episoder och pågå i flera säsonger, så då blir det nästan så att man kan mer om karaktärerna än om sina egna grannar.   

Men ibland vill man inte vänta flera säsonger innan man får ett avslut på krissituationen eller ett svar på hur det kommer gå för våra TV-favoriter. Vissa serier har en liten tendens att bli lite väl utdragna emellanåt, det är CSI ett bra exempel på. Fördelen med en film är ju att när den väl är slut så vet man hur det gick, om det inte är en trilogi vill säga. Sen om man vill få en större filmupplevelse så kan man ju alltid gå på bio. En riktig storfilm med en bra regissör och med vassa skådespelare slår det mesta.

Det känns ändå som TV-serier är det mest populära just nu. Du kan, om du vill, se en bra TV-serie varje kväll. Mitt filmtittande blir dock lidande av alla serier jag följer men kommer det en storfilm på bio, I`m there! Om inte Modo spelar såklart.

3 TV-serier du bör ha sett:

24 – Bra mix av action och politiskt rävspel. Intensivt tempo. Jack Bauer är kungen.

Breaking Bad – Kemiläraren som blev knarkkung. Allt startade, i en husvagn.

Dexter – Kriminaltekniker som extraknäcker som seriemördare. Bara där är man fast.

3 Filmer du bör ha sett:

The Rock – Bra actionrulle, grym filmmusik.

Gudfadern (trilogi) – En riktig klassiker. Say no more.

The Dark Knight (trilogi) – Gillar ”mörkret” i filmerna. Heath Ledgers tolkning av Jokern är fantastisk bra.

Dela med dig av denna artikel på: