Du är här

2014-11-15 - Byggbloggen
  • En del av tavlorna som står uppradade i väntan på att sättas upp.
  • Vilhelmina bryr sig inte om lite stök utan verkar tro att både kartonger och filthögar är utlagda speciellt för henne.
  • Ett unikt ögonblick av icke-stök. Efter en hel dags röjande och innan nästa lass kommer in.

Att bo lite

Sakta men säkert finner vi oss till rätta i röran.

Nu har vi bott på bygget, förlåt – i huset, i snart två veckor och det blir inte mer välstädat ju mer vi drar in. Konstigt nog. Stilleben av ouppackade kassar står längs väggarna och lilla Vilhelminas kattleksaker har strösslats över vardagsrumsgolvet.

Förra helgen var den första i huset och det kändes fantastiskt att kunna stiga upp, gå in i köket och rota fram lite frukost. Fantastiskt, men också konstigt. I och med att bardisken inte är klar ligger där en del prototyper och verktyg ännu framme som jag flyttar runt för att komma åt när jag donar med matlagning. Just där känns det fortfarande som bygge. Men det kunde inte hjälpas. Jag prioriterade att behandla duschväggen med ett båtvax för glas (på inrådan av vår säljare Lasse) och behandla fogarna i duschen med samma impregnering som vi använde till marmorn i köket (på inrådan av mig själv) för att minimera beläggningar och underlätta städning. Det verkar fungera bra.

Det har inte blivit så mycket gjort under veckan som varit. Mest lite småplock. Någonting nytt har släpats in i huset och någonting annat plockats in på sin plats. Dock har inte detta skett i samma hastighet vilket gjort att det står lite för mycket prylar på lite för många ställen. Men det löser sig så småningom. Själv ser jag fram emot att få upp tavlorna någon gång. Det är inte bråttom då de står fint och bra i hallen. Mest tror jag att jag ser fram emot att få upp dem för att jag vet att det är en av de där sista sakerna som kommer att göras.

Dela med dig av denna artikel på: