Modo Hockey

Modo möter Djurgården

I kväll drar SHL igång igen efter nästan två veckors uppehåll och Modo är ute efter revansch.


– Djurgården är ett lag som jobbar stenhårt i alla tre zoner under 60 minuter. Vill se att vi kliver in med aggressivitet, intensitet och fart, säger Henrik Gradin, assisterande coach i Modo Hockey på lagets hemsida.
 
Modo Hockey tog fem av sex poäng innan uppehållet i bortamötena mot Örebro och HV71.

– Förutom värdefulla poäng gav de oss också massor av energi in i uppehållet där vi tränat rejält och hårt. Vi har kört konditionsträning samtidigt som vi också gått igenom och repeterat alla delar i vårt spelsystem, menar Henrik.
 
Backen Nichlas Torp och centern Kyle Flanagan kommer inte till spel i kvällens SHL-återstart. Däremot är det dags för Jonas Ahnelöv att göra säsongsdebut.

– Självklart känns det mycket bra att få in Jonas i laguppställningen. Vi vet att han kommer att betyda mycket för den här gruppen. Samtidigt gäller det att ge honom lite tid. Han har trots allt varit borta från matchande i över sex månader, säger Gradin.
 
Ahnelöv själv är givetvis mycket tillfreds med att nu få kliva in till match igen:
– Det ska bli precis hur kul som helst att få åka in på isen i morgonkväll. Det här är någonting jag har väntat på. Förutom att jag saknar matchtempo och tajming så är allting bara bra. Visst har jag varit borta en lång tid men jag hoppas komma in i allting snabbt. Jag ska bidra med tyngd och stadga men samtidigt hoppas jag också kunna producera offensivt.
 
När Modo och Djurgården möttes i Stockholm så tog Djurgården hand om samtliga poäng sedan man avgjort med 38 sekunder kvar av ordinarie matchtid.
– Det var en tuff förlust och visst känner man en stor portion revanschlust, säger Gradin och fortsätter så här om Djurgården:
– Djurgården är ett lag som jobbar stenhårt i alla tre zoner under 60 minuter. De spelar ett strikt spel och släpper inte till särskilt mycket ytor. Jag vill se att vi kliver in med aggressivitet, intensitet och fart. Att vi vinner kamperna framför de båda målen. Det är just framför målen som allting händer – där gäller det att vara stark.

 

Publicerat