Du är här

2014-11-11 - Näringsliv
Till Årets VD i kategorin mellanstora företag utsågs Dimitris Gioulekas, Knightec, Örnsköldsvik, till höger på bilden. Pressbild

Ö-viksföretagare årets VD

Årets VD i kategori mellanstora företag är Dimitris Gioulekas, Knightec, Örnsköldsvik.

Utmärkelsen Årets VD är instiftat av ledarskapssajten Motivation.se och utbildningsföretaget Executive People.

I kategori mellanstora företag utnämndes Dimitris Gioulekas, Knightec, Örnsköldsvik till årets VD.

– Årets VD vinnare 2014 håller en mycket hög nivå och uppfyller väl kriterierna för utmärkelsen. Vinnarna har genom sitt ledarskap skapat ett stort engagemang blanmedarbetarna och ökat företagets lönsamhet. Vinnarna tar ett aktivt ansvar för hur företaget påverkar samhället, ur såväl ekonomiskt, miljömässigt som socialt perspektiv. Vi hoppas att utmärkelsen Årets VD kommer att inspirera våra vd:ar själva såväl som andra att driva sina företag och svenskt näringsliv framåt, säger Per Winblad, ordförand i juryn.

– Jag är stolt över det engagemang som teamet på Knightec visar för viktiga frågor inom mångfald som betyder mycket för oss själva men också för samhällsutvecklingen i stort, säger Dimitris Gioulekas i ett pressmeddelande och fortsätter.
– Vårt samarbete med Rinkebyskolan är ett exempel där vi varje år får möjligheten att inspirera unga driftiga människor inom teknikområdet. Det är alltid lika imponerande att se dessa skolelever ta sig an utmanande projektuppgifter och vi är alltid lika glada när vi på skolavslutningen får dela ut stipendium till några av eleverna.


Juryns motivering:
”Som förtroendeingivande och kravställande chef har Årets VD i kategorin mellanstora företag tagit sitt bolag till oanade höjder inte minst med tanke på den konkurrens bolaget verkar i. På tio år har bolaget haft konstant tillväxt och har idag 400 anställda och en god lönsamhet. Årets pristagare är ett föredöme som ledare och brinner både för mångfald och jämställdhet. Det stora engagemanget kring att lyfta fram potentialen som finns i ett mångfaldigt samarbete mellan skola och arbetsliv har gjort stor skillnad för många. Som Årets VD själv uttrycker saken: Ni kommer att upptäcka att det skapar tillväxt och inte bara är något ni kan skryta med i en årsberättelse under kapitlet mångfald.”

Vinnaren i kategori stora företag blev Jonas Wiström, vd, ÅF, Solna. Årets VD i kategori mellanstora företag Dimitris Gioulekas, Knightec, Örnsköldsvik. I kategorin små företag vann Ida Backlund, Rapunzel of Sweden, Umeå (Priset mottogs av Ann-Christin Backlund).
Totalt bedömde juryn 128 inkomna nomineringar från hela landet.

Dela med dig av denna artikel på: