Du är här

2014-11-06 - Onside med Jonas
  • Knöligt underlag. Foto: Morgan Johansson
  • Tvättbräda. Foto: Morgan Johansson

Vinter på gång(banan)!

När jag funderade över detta inlägg så snöade det för fullt utanför Tidningen 7s fönster. Det blev alldeles vitt på marken. Härligt tänker nog många. Ojdå nu blir det knöligt tänker jag.

Jag tycker ju ändå om snö, det blir automatisk ljusare ute när det vita täcket lagt sig på marken, luften känns friskare och fräschare och julstämningen blir påtaglig. Sedan att åka på en skotertur en solig dag, det slår nog det mesta.

Men det är ändå den här tiden på året, innan vintern satt sig på riktigt, som promenadstråk och trottoarer blir som en tvättbräda. Snöblasket fryser till is och bildar ett ojämnt och knöligt underlag. Om jag, som kör en elrullstol med hyfsade bra hjul, tycker det blir svårkört och svårt att ta sig fram, hur ska då personer i en vanlig rullstol, pensionärer med rullatorer och barn i barnvagn tycka, det klart, barnen kanske somnar lättare av allt guppande, vad vet jag. Men ni förstår nog vad jag menar. Sen finns det en fördel som jag kan se det, med vinterunderlag, men det får jag visa längre fram.

Dela med dig av denna artikel på: