Byggbloggen

Äntligen!

Efter ungefär 18 månaders jobb har vi äntligen fått flytta in.

I går, efter lunch, hade vi slutsamråd vilket slutade med att jag kompade ut från jobbet resten av dagen. Vi fick nämligen ett muntligt slutbesked och kunde äntligen flytta in.

Så snart vår KA och kommunens representant åkt packade Martin upp sängen och soffan som levererats för ett par veckor sedan medan jag åkte för att handla lite basvaror som hummer och goda ostar att fylla vårt nya kylskåp med. Mina föräldrar kom förbi med tårta och vår lilla katt Vilhelmina, som var lätt skeptisk till förändringarna. Efter att ha spenderat en sommar med att kryssa mellan färgburkar med en sork i munnen blev nog omställningen till ett civiliserat boende något av en chock.

Då vi lagt en pava champagne på kylning drog vi till förrådet och hämtade lite prylar som ett soffbord och några lampor. Sedan bekantade jag mig med spis och ugn genom att svänga ihop en hummer thermidor, vilket innebar ett antal vändor för Martin till sorkboden för att hämta cognac, smör och kryddor medan jag själv försökte få den konvexbottnade kastrullen att stå stilla på induktionshällen.

Än finns mycket att göra (som bardisken som vi inte fått ordning på ännu men har en plan för), men det känns löjligt bra att äntligen kunna bo i vårt hus. Jag älskar det.

Publicerat