Du är här

2014-10-28 - Onside med Jonas
  • Jag och farsan på Emirates Stadium.
  • Jag och en herre ur Rhosllannerchrugog-kören.
  • Den smarta bussrampen.

London gjorde det igen

Vad tiden går fort. Jag har nu blivit 30 år gammal. Galet!

Jag firade min 30 åriga födelsedag i fotbollstokiga London och som tur var så spelade mitt favoritlag Arsenal hemmamatch mot Hull samma dag. Bara det att det händer på exakt samma dag gör det ännu häftigare. Jag och farsan fick se en match där Arsenal på övertid kunde kvittera till 2-2. Att se en match på plats med 60 000 människor som sjunger och hejar på sitt lag men även buar och visslar åt domarbeslut som går emot sitt lag, det är en häftig känsla.

Det här var andra gången jag besökte London. Första gången var 2009 och då blev jag impad över de svarta taxibilar där man kör in rullstolen via en ramp vid sidodörren. Men denna gång har jag testat ett annat transportmedel, nämligen de röda citybussarna som är symboliskt för London. När bussen stannat vid hållplatsen, trycker man in en knapp vid mitteningången som gör chauffören uppmärksammad på att en människa i rullstol ska med bussen och efter bara några sekunder så åker en ramp fram automatiskt som man rullar in på. Så smidigt!

Förutom några fina pub- och restaurangbesök, en häftig musikal som heter Memphis och fotbollsmatchen på Emirates Stadium så finns det ett annat speciellt minne jag kommer ta med mig från London denna gång. Just denna helg är det en välgörenhetstillställning i staden där olika manskörer deltar och några av körerna bodde på samma hotell som oss. För en kväll när jag och mina assistenter tillsammans med mina föräldrar sitter i hotellets pub och har det trevligt uppmärksammar vi flertalet medelåldersmän vid olika bord som njuter av en öl, när plötsligt dessa herrar tar ton i en riktig körsång. Då kändes det verkligen att man satt i en engelsk pub. Magisk stämning! Det visade sig sedan att det var en kör från Wales. Det roliga var att en ur ensemblen såg att jag satt och halvmimade och när sången var över kom han fram till mig och sa att han tyckte jag skulle ansluta till kören, som bas. Haha, det skulle låta det, eller inte.

Jag är riktigt nöjd med resan. Det är ett äventyr att resa med mitt funktionshinder, men med bra assistenter och en reseledare i morsan så blir slutresultatet riktigt bra. Tack alla!

Jag gjorde det igen. London gjorde det igen.

 

 

Dela med dig av denna artikel på: