Örnsköldsvik

Klarläggande om luciafirande

Med anledning av att Hållängets förskola har uppmärksammats de senaste dagarna för beslutet om det kommande luciafirandet gör kommunen ett klarläggande.

Luciafirandet vid Hållängets förskola kommer i år att ske med barn och personal på förskolan. Det innebär att föräldrar och andra anhöriga inte är inbjudna som det har varit tidigare år. Det är en sammantagen bedömning i år att ett mindre firande på förskolan passar både barngruppen och verksamheten bäst. Föräldrarna till barnen på förskolan har informerats om detta.

Hur Lucia firas ser olika ut i Örnsköldsviks förskolor och det är respektive förskola som bestämmer hur det ska gå till. Exempelvis kan det handla om det ska ske ute eller inne, med eller utan anhöriga eller dag och tidpunkt. Oftast är det förskolechefen som fattar beslutet i samråd med sin personal och i samråd med föräldrarådet i de fall det finns ett sådant.

– Förhållandena är olika på olika förskolor med alltifrån olika lokaler och storlek på grupper till hur gruppsammansättningarna ser ut olika år, säger Lena Gidlund som är chef för förskoleverksamheten i Örnsköldsviks kommun. Därför är det också viktigt att förskolorna kan fira på det sätt som passar bäst, vilket i Hållänget just i år blir på detta sätt.

Information om hur firandet går till på övriga förskolor ges av respektive förskola.

 

Publicerat