Musik

Stefan Gunnarsson till Mellansel, och Gnistan

I kväll gästar multimusikern och tv-kändisen Örnsköldsvik. Lyssna här.

Stefan Gunnarsson, kanske mest känd från sin tid i ”Så ska det låta”, är gäst hos Mellansels Folkhögskola och i samband med det besöket ger han en konsert på Folkets Hus Gnistan onsdag 22 oktober.

Det är musiklärarparet Jonas och Karin Öberg som för första gången bjudit in välkände Stefan Gunnarsson från Boden till Mellansels Folkhögskola, där han ska inspirera eleverna.
– Exakt vad jag ska göra vet jag inte än, som musikant känner jag på omgivningen och försöker följa Frank Zappas devis – ge inte folket vad de vill ha, ge dem vad de behöver, säger Stefan som på Gnistan ska spela tillsammans med eleverna.

– Jag kan inte säga med hundraprocentig säkerhet vad vi ska spela men jag känner Jonas och Karin väl och i hög grad förlitar jag mig på deras organisationsförmåga. Men det verkar som att de är inriktade på att köra mina egna låtar, vilket känns hedrande.

Trots massor av år som hyllad musiker i olika sammanhang har Stefan bara gjort en egen platta, som släpptes 2010.
– När jag var 16 år spelade jag in en demo väldigt spontant. Jag träffade Åke Karlsson (ljudtekniker på Norrbottensteatern red.anm.) och än i dag har jag inte spelat med en vassare ljudtekniker, han blev min mentor. Jag fick oerhört bra respons på demon, jag höll för min ålder ganska hög nivå på många olika instrument, och jag ville förstås spela in mer. Men jag ville göra en riktigt bra och genomtänkt platta och det tog 25 år innan jag kom till skott.

Konserten på Gnistan, som har fri entré, arrangeras av Mellansels Folkhögskola i samarbete med Arrangörslyftet i Västernorrland och Örnsköldsviks kommun.

Publicerat