Du är här

2014-10-08 - Byggbloggen

Lucklycka

Köksluckorna har kommit på plats och vi fortsätter med detaljerna. Detaljer som tar ganska mycket tid.

Att vi fått el i ledningarna istället för i en förlängningskabel genom en luftventil har underlättat en hel del. Vi har kunnat få ugnen på plats och att kunna använda vanliga taklampor gör att arbetsbelysningen blir bättre än bygglampornas starka och skuggskapande sken. Luckorna, som kom veckan innan elen kom på började monteras ganska omgående. Tyvärr var två skadade och fick reklameras, men Superfront som tillverkar dem var snabba att hantera reklamationen och om fem veckor ska vi få nya (och förhoppningsvis hela) luckor på plats. Då vi kan behålla de trasiga gick det i alla fall att få ordning på köket trots timmar av svärande från maken som brottades med inbyggnadskyl/frysen. (Då jag under byggprocessen lärt mig att inte fråga om jag ska hjälpa till när det jäklas utan invänta en inbjudan gjorde jag inte så mycket mer på just den delen än att tyda installationsanvisningen efter en, efter omständigheterna, snäll förfrågan. I stället målade jag - det finns alltid saker att måla.)

Efter lyckad luckmontering (som drog ut på tiden en vecka eftersom vi köpt för få gångjärn på Ikea) blev det dags och tid att bygga de öppna hyllor som går ända upp till taket i köket. Tanken är att vi kan ha vinflaskor, vaser och annat som är dekorativt och tar plats men inte behöver användas dagligen lätt otillgängligt. För att nå kommer vi att ha kvar en hög trästege, som jag fyndade på loppis förra sommaren och som kommit till god användning under bygget, i huset även när det är klart. Ska bara skrapa bort alla spackelrester.

Nu återstår lite målning, tapetsering, listsättning, metallarbeten och annat pyssel innan köket är klart. Och bardisken. Mässingen på bardisken är ett kapitel för sig. Därutöver ska vi fixa några andra grejer, bland annat få glaset till duschväggen på plats, och få OVK:n (obligatorisk ventilationskontroll) gjord.

Dela med dig av denna artikel på: