Onside med Jonas

I natt börjar NHL!

Väntan är över. Världens bästa hockeyliga är tillbaka. I natt startar resan mot Stanley Cup-bucklan.

NHL – När Hockey Levererar, betyder det inte, men jag tycker att den roligaste och bästa hockeyn spelas i Nordamerika. Med den fart och intensitet som matcherna spelas i så ligger verkligen SHL i lä, men det beror nog till stor del på den mindre rinken. Vore kul att se det i den svenska hockeyligan någon gång i framtiden. I NHL spelar även de bästa spelarna, Malkin, Crosby och Ovechkin. Vilka lirare!

När Peter den store, Foppa alltså, spelade i världens bästa hockeyliga så följde jag Colorados matcher så gott det gick. Eftersom att det inte visades lika många matcher på Tv:n på den tiden så brukade jag alltid på morgonen efter kolla in text-tv för att se resultatet. Lika spännande varje gång! Hade Colorado vunnit så ville jag även veta om Foppa gjort några poäng. Det hade han ofta gjort. Men det klart, han gjorde ju poäng när laget förlorade också. När matcherna visades på Tv så var det alltid en fröjd att se Peter Forsberg dominera isen och det gick nästan inte att stoppa honom, för retade någon upp honom, så blev han bara bättre. Vilken vinnarskalle! Vilken karriär! Vilken legendar!

Det var en annan känsla att följa NHL på den tiden. Du som kommer ihåg Joe Sakics fruktade handledsskott, Scott Stevens omtalade open ice-tacklingar och Dominik Haseks galna målvaktsräddningar, ni förstår vad jag menar. Sedan kommer jag väl ihåg matcherna mellan Colorado Avalanche och Detroit Red Wings. Vilka duster!

Blir ändå kul att följa denna säsong, och trots att jag nuförtiden är ett New York Rangers-fan, så kan jag inte sluta hoppas på att det här är just denna säsong som Henrik och Daniel Sedin ska få lyfta Stanley Cup-bucklan. Det skulle de verkligen vara värda. Verkligen värda!

Släpp pucken!

 

 

Publicerat