Örnsköldsvik

Sundhems köpare förverkligar nytt trygghetsboende

Örnsköldsviks kommun bjöd i våras ut servicehuset Sundhem till försäljning med ambition att finna en köpare som var beredd att omvandla servicehuset till ett trygghetsboende. Fem seriösa anbudsgivare visade intresse för fastigheten.

Kommunstyrelsen har den 7 oktober beslutat att föreslå kommunfullmäktige att B N Måleri och Golv AB i Örnsköldsvik ska få köpa Sundhem. Ett beslut i kommunfullmäktige, 27 oktober, innebär att fastigheten (Sund 1:25) mot en köpesumma om 28 miljoner kronor övergår i BN Måleri och Golv AB:s ägo den 1 december 2014.

– Företaget har presenterat ett attraktivt koncept som svarar upp mot flera önskemål som framkommit, däribland formen trygghetsboende och även att det kommer att finnas en servering som kan nyttjas av såväl hyresgäster som närboende, säger Arne Sandström, kommunens mark- och exploateringschef.

Lägenheterna i trygghetsboendet kommer att upplåtas med hyresrätt. Ett trygghetsboende jämställs med eget lägenhets- eller villaboende och hyresgästerna i ett trygghetsboende har möjlighet att vid behov söka hemtjänst och andra serviceinsatser. De som idag bor på Sundhem har erbjudits att endera bo kvar i den nya formen eller har fått hjälp att hitta andra lämpliga boendeformer utifrån behov.

Sedan kommunen fattade beslut om att bjuda ut Sundhem till försäljning har ett arbete pågått för att lösa den övertalighet som uppstår bland personalen. I dagsläget återstår att hitta lösningar för ett tiotal personer av totalt 45 tillsvidareanställda.

Publicerat