Skola & utbildning

"Tobaksbarn" till Örnsköldsvik

Hösten 2013 fick över 30 000 elever ta del av föreläsningsturnén Tobaksbarn. Nu går startskottet för Tobaksbarn 2014. Totalt kommer över 230 föreläsningar att genomföras i fler än 80 av Sveriges kommuner.

Tobaksbarn belyser hur tobak ofta odlas i fattiga länder och att barnarbete är vanligt förekommande på plantagerna. Det här perspektivet på tobak engagerar och berör ungdomar.
Två team kommer att genomföra över 230 föreläsningar på skolor runt om i Sverige. Nytt för i år är att turnén, förutom gymnasieskolor, även kommer att besöka högstadieskolor.

– Jag ser mest fram emot att inspirera och engagera att göra skillnad för tobaksbarnen. Jag ser också fram emot att se Sveriges alla hörn, att bli en bättre föreläsare och att bidra till A Non Smoking Generations viktiga arbete, säger Sandra Dahlén, som är en av föreläsarna.

Vecka 41 besöker man Örnsköldsvik och Sundsvall.
Tobaksbarn är ett projekt finansierat av Sida som består av en fyra månader lång föreläsningsturné riktad till högstadie- och gymnasieskolor, webbplatsen tobaksbarn.se samt en lärarhandledning med förslag på lektionsupplägg.

 

Länkar
Publicerat