Musik

Grace Kelly till Ö-vik

Inte den gamla filmstjärnan utan det unga stjärnskottet, den 22-åriga korean-amerikanska saxofonisten, sångerskan och låtskrivaren spelar hos Perdido 20 februari. Lyssna här.

Grace Kelly, saxofon, Claire Martin, sång, och Lynne Arriale, piano. Tre världsartister som i februari gästar länet tack vare Scenkonstbolaget.

Att skapa musik med hjärta och själ, musik som kommunicerar med lyssnaren, är högsta prioritet för de här tre musikerna. Här tolkar de välkända klassiker från sina inspirationskällor: Nina Simone, Joni Mitchell och Abbey Lincoln. Tillsammans skapar de musikmagi för alla, oavsett om publiken är inbitna jazzälskare eller är nya inför genren.
 
The New York Times rankar pianisten Lynne Arriale som en av de största jazzpianisterna av i dag. Lovorden haglar över hennes känsla för melodier, hennes hantverk och hennes förmåga att få kontakt med sin publik, oavsett vilken musik hon spelar.
 
Sångerskan Claire Martin har verkat i över 25 år både på den brittiska jazzscenen och internationellt. Hennes musikergärning har lett till ett pärlband av hyllningar och prestigefyllda utmärkelser.
 
Unga stjärnskottet Grace Kelly, tog examen från Berklee College of Music för bara några år sedan. Med ett svindlande saxofonspel, där kärleken till musiken alltid står i centrum, har hon redan hunnit skapa sig ett namn bland de allra största.
 
Under Scenkonstbolagets turné som sker i samarbete med Kultur i Väst spelar Lynne Arriale, Claire Martin och Grace Kelly tillsammans med The Swedes, som består av basisten Martin Sjöstedt och Daniel Fredriksson på trummor.
 
 

Publicerat