Musik

The Love Train till Ö-vik

Den 26 oktober stannar megakören The Love Train till i för en konsert i Fjällräven center.

The Love Train är en stor, ihopsatt kör bestående av fem körer från Sundsvall, Timrå, Härnösand, Kramfors och Örnsköldsvik. Deras uppgift är att i höst sprida glädje, gemenskap och värme genom besök i de fem städerna som körerna härstammar i från. I varje stad bjuds allmänheten in till att delta.

– The Love Train är ett körprojekt, alltså ett metaforiskt tåg som vi vill fylla med musik och kärlek. Vi vill skapa en stor allsång på dessa platser, där varje besökare ska känna en våg av glädje och sång, säger körledaren och "konduktören" Erika Sjödin.

Sångare eller hela körer som vill sprida värme, kärlek och gemenskap tillsammans är välkomna i de olika städerna i samband med de olika evenemangen. Varje tillfälle skiljer sig beroende på inramningen så i Örnsköldsvik ser det ut på ett sätt och i till exempel Härnösand på ett annat.

– Vi är stolta att vara en del av Kulturhuvudstadsåret 2014. Mål och syfte med The Love Train är att det långsiktigt ska bidra till en starkare samverkan mellan aktörer i Västernorrland – det nordliga rummet genom en vandrande regional körmanifestation, säger Erika Sjödin.

 

Så här gör du för att hoppa på tåget:

1. Anmäl dig/din kör gör du på: www.bilda.nu/sv/Amne

2. Efter anmälan är gjord skickas en bekräftelse på din anmälan. Du får även då information om övningstillfällen samt de förvalda låtar som du ska öva på i form av mp3-filer och texter.

3. Körledaren Erika Sjödin kommer eventuellt att bjuda in till ett genrep, mer info kommer när tåget närmar sig din stad.

4. Kom till Fjällräven center den 26:e oktober kl 18:45. Sker i samband med Kulturfesten.

Publicerat