Du är här

2014-10-03 - Näringsliv
Peder Sundström, Håkan Nordström och Anders Lönn. Foto: Johan Allard

Silver till Magasin Höga Kusten

Magasin Höga Kusten har tagit hem silvermedaljen i åtråvärda tävlingen Svenska Designpriset.

Magasinet som är ett av Sveriges största sommarmagasin, om ett av världens mest unika kustområden, som redaktionen själva väljer att beskriva sin produkt. Redaktionen har i flera år arbetat med ett tydligt fokus att skapa en högkvalitativ läsupplevelse om landets främsta naturvärldsarv.
–Det har varit vår drivkraft ända sedan vi startade att skapa ett av landets främsta tryckta magasin, och därför betyder denna utmärkelse naturligtvis extra mycket, säger Peder Sundström som tillsamman med redaktionskollegorna Anders Lönn och Håkan Nordström är de som skapat produkten.

Galan arrangerades på Moderna Museet och i år hade totalt närmare 500 bidrag varit med i urvalsprocessen och slutligen nominerades 11 bidrag i kategorin magasin print.
Tävligen som också är landets största inom branschen har föregåtts av månaders urvalsarbete av en namnkunnig jury, sedan får svenska folket rösta på de bidrag de gillar bäst.
– Det här är ett fantastisk betyg för oss, bara att nomineras är betydelsefullt, men att också jämföras med, och ta hem andraplatsen före väldigt erkända och omtalade titlar såsom ICON, Plaza Deco, Arena, DN:s lördagsmagasin med flera är mycket hedrande, säger Peder Sundström
– Det är en stor gemensam insats av oss i redaktionen, tillsammans med kommunikationsbyrån NollNio och säljteamet på vårt säljbolag Gazella Media Sales som leds av Elisabeth Sjöblom.

Redaktionen har också under lång tid hittat många idéer på hur man kan utveckla
magasinet ytterligare, vilket nu känns ännu mer inspirerande att ta vidare, förklarar redaktörerna.
– Höga Kusten är ett fantastiskt område och fortfarande finns väldigt mycket att berätta om. Vi vill med magasinet göra destinatinen rättvisa med dess outtömliga utbud av vackra och stora upplevelser, menar redaktionen som redan arbetar med nästa nummer.
– Det som också är roligt i sammanhanget är att av de 11 nominerade bidragen hade vi även ytterligare ett magasin nominerat, det nya norrlandsmagasinet MINT, signerat kommunikationsbyrån NollNio, som dessvärre inte fick medalj denna gång. avslutar Peder Sundström

Magasin Höga Kusten Publishing AB ägs av redaktörerna Peder Sundström, Anders Lönn och Håkan Nordström tillsammans med Ågrenshuset och TM Holding AB.

Dela med dig av denna artikel på: