Musik

Amy Diamonds julturnépremiär

Startar i Örnsköldsviks kyrka i morgon, onsdag 26 november.

– Jag älskar julmusik och har varit ute och uppträtt mycket kring jul, men aldrig haft en egen julkonsert. Det är många som åker på julturné och jag vet faktiskt inte varför jag inte gjort det tidigare, säger Amy Diamond.

På varje spelplats sjunger Amy tillsammans med lokala körer och förberedelserna startade för länge sedan.
– Vi har repeterat på var sitt håll och sedan får vi repetera tillsammans samma dag som konserten. Det ska bli jätteroligt, det är så kul att få sjunga ihop med andra.

I Örnsköldsviks kyrka blir det kantor Erika Sjödins ungdomskör som får äran att sjunga tillsammans med Amy Diamond. Konserten här är för övrigt den allra första på Amys första julturné.
– Ja det blev så när vi planerade in turnén. Det blir förstås väldigt speciellt för mig, och spännande efter som det är den första konserten. Det kommer verkligen att bli jättekul.

Vid sidan av julturnéförberedelserna skriver Amy Diamond ny musik som hon planerar att släppa nästa år. Men det är inte bara musik som gäller för 22-åringen som 2005 slog igenom med dunder och brak med låten ”What´s in it for me?” – då hon bara var 12 år. Hon jobbar som bekant även på Barnkanalen och i januari kommer en ny säsong av Bulldogg där hon är programledare.

– I somras spelade jag också in min första huvudroll i en långfilm som har premiär någon gång nästa år.

Amy gör rollen som 17-åriga konståkaren Katja, som drabbas av ätstörning, i Sanna Lenkens familjedrama My Skinny Sister. En film om fallna isprinsessor, systerrivalitet och drömmar som gått fel.

Amy är dessutom ambassadör för organisationen Min Stora Dag, insamlingsstiftelsen som hjälper barn med svåra sjukdomar till en välbehövlig paus från en vardag fylld av sjukhusrutiner.

Men just nu är siktet alltså inställt på julturné, med Örnsköldsvik som första stopp.
– Jag har uppträtt i Örnsköldsvik tidigare också, det är en jättefin stad. Det är så roligt att vara ute och uppträda, jag får se en massa städer som jag annars inte skulle besöka. Jag bor ju i Jönköping och håller mig mest i de trakterna. Jag ser fram emot att få sjunga i Örnsköldsvik igen, tillsammans med en fantastisk kör. Det ska bli en härlig show, lovar Amy Diamond.

 

Publicerat