Du är här

2014-10-02 - Hegemoni
Foto: Värvet. Det var tydligen helt ok att jag fick låna denna bild.

Värvet - en kärlekshistoria

Jag tänkte att det var dags att introducera mina favoritintervjuer i podcastprogrammet Värvet.

Värvet är ett form av intervjuprogram som formades av Kristoffer Triumf. En man med en sådan lugn och stadig röst att jag nog håller på bli helt kär. Värvet går ut på att han bjuder in folk och så sitter de och har ett samtal som brukar vara cirka en timme långt.

First Aid kit

Två systrar skapade för några år sedan en video på youtube där de gjorde en cover på en Fleet Foxes-låt. Ni vet den där Tiger mountain peseant song. Efter den videion och några vägval senare har de verkligen etablerat sig på den svenska musikscenen så väl som den internationella! I det här Värvetavsnittet älskar jag hur de bara får prata med Kristoffer (ja, här låtsas jag som om Triumf och jag är bffs, inget konstigt alls) om allt och inget.

Gudrun Schyman

Hon har praktiskt varit ostoppbar i valkampanjandet i nu under supervalåret. I Värvet pratar Kristoffer med Gudrun om hennes grund till engagemaget och hur hon hämtar kraft. Du behöver nödvändigtvis inte hålla med henne i någon sakpolitisk fråga men en sak undrar vi nog allihop: Hur får du ihop allt Gudrun?

Nanna Johansson

Serietecknare, bloggare, radiopratare och musiker. En skarpare och modigare människa finns ej bland oss andra, halvmesiga, skandinaver. Lyssna, ni kommer verkligen inte bli besvikna!
 

Lotta Lundgren

Den här är nog min absoluta favorit, när det kommer till Värvet-intervjuer. Det är som att himlen själv öppnades när jag såg att Lotta lungren varit med i ett tidigare avsnitt av Värvet. Lotta har varit med i många SVT-uppsättningar och 2012, tror jag det var, höll hon även i ett utav SRs bästa grejer, nämnligen sommarpratarna. Där pratade hon om hur hon fann sig själv och hur hon vågade bryta upp med sitt jobb och gamla vanor och våghalsigt ge sig ut i det där farliga okända som kommer med att börja göra det en drömmer om. I den här intervjun går de ner på djupet kring saker som hon senare tar upp i sitt sommarprat.

 

Varsågoda hörni! Nu är det bara til att lyssna o va gla!

 
Dela med dig av denna artikel på: