Nyheter/Reportage

Första ubåtsflottiljen kommer till Örnsköldsvik

Fredag till söndag, 26-28 september, besöker ubåten Södermanland samt dykeri- och ubåtsräddningsfartyget HMS Belos Örnsköldsvik.

Under lördag och söndag är allmänheten välkommen att gå ombord på fartygen mellan klockan 10.00-16.00. Örlogsbesöket kompletterar matmässan Smaka på Höga Kusten och ger ytterligare en anledning att besöka Inre hamnen i helgen.

– Vi kommer att erbjuda allmänheten att se hur en svensk ubåt ser ut på insidan. Vi kommer också att visa upp marinens största fartyg, HMS Belos som är vår främsta resurs vid dykning, ubåtsräddning och bärgning. Vår personal finns på plats för att svara på frågor och visa fartygen, säger Daniel Hakkarainen.

Under fredagen håller fartygen öppet för inbjudna gymnasieklasser från bland annat teknik-, el, tele- och restaurangutbildningarna. En målgrupp som är aktuell som arbetskraft hos ubåtsflottiljen.

– Vi genomför en informationshelg för att visa allmänheten att vi finns, vad vi gör och inte minst för att informera om möjligheten att söka en anställning hos oss, säger Daniel Hakkarainen, informations- och rekryteringsofficer vid Första ubåtsflottiljen.

Gabriella Röschman- Örnsköldsviks kommun

Publicerat