Nyheter/Reportage

Jonas Jonsson - vår nye bloggare och medarbetare

– Att få chansen att blogga och hjälpa till på Tidningen7 tycker känns jättekul. Det betyder att jag har något meningsfullt att göra på dagarna och att jag även får använda den kunskap jag samlat på mig under åren inom media, säger webben7:s senaste bloggare.

Jonas har en muskelsjukdom som kallas Duchennes Muskeldystrofi. Den drabbar oftast bara pojkar. Sjukdomen gör så att hans muskler successivt bryts ner och han får allt svårare att röra sig. Han kunde gå när han var yngre men sitter nu i elrullstol och behöver assistenter dygnet runt. De hjälper honom med allt som han inte klarar av t.ex. påklädning, hygien och allt annat som uppkommer i vardagen. Utan dem hade han inte klarat sig.

– Trots att livet är tufft ibland så har jag försökt att inte gräva ner mig utan istället försöka göra det bästa av det, säger den levnadsglade skribenten.

Jonas gick gymnasiet på Parkskolan där media var programmet som han fastnade för, med inriktning rörlig bild. Direkt efter studenten så hoppade han på en Medieproducent-utbildning på KY i Örnsköldsvik, en lärorik tid tycker Jonas.

– Jag har alltid varit intresserad av att klippa och klistra med bilder och musik. Att lägga musik till ett bildspel gör ju att det blir en mäktigare känsla och mer intressant att se på. Jag har alltid spelat in Modos matcher som gått på TV och bland annat tagit ut snygga mål och räddningar och redigerat ihop dem till en hockeykavalkad med passande musik till.  

Jonas älskar musik och får han en chans att åka iväg och se en konsert så gör han det. Musikintresset kommer från hans far som alltid spelat mycket musik hemma. Men sporten är nummer ett vad gäller hans intressen.

– Vi har alltid haft ett stort sportintresse i vår släkt, allt från gammelmorfar som viftade vilt på läktaren och levde sig in i Modos matcher på 60-talet, till min kusin som spelat i det svenska flickjuniorlandslaget i fotboll samt min far som tränat både Arnäs och Hägglunds fotbollsdamer på 80-talet. Så ishockey och fotbollsintresset har alltid funnits i mina gener.

Modo Hockey ligger honom varmt om hjärtat, han har inte missat många hemmamatcher genom åren.

– Mitt första minne av Modo är att jag och pappa brukade åka till Kempehallen och se en match och alltid efteråt brukade jag samla på mig så många matchprogram jag kunde. Jag har de flesta kvar än idag, säger Jonas.

Publicerat