Du är här

2014-09-17 - Näringsliv
  • Nicklas Nyberg- årets företagare i Västernorrland. Foto: Mats Forsgren
  • Det spektakulära Ting 1 stod klart i höstas och har väckt stor uppmärksamhet. Foto: Håkan Nordström

Nyberg årets företagare i länet

Fastighetsentreprenören Nicklas Nyberg har utsetts till årets företagare i Västernorrland.

Företagarna i Västernorrland har utsett fastighetsentreprenören Nicklas Nyberg i Örnsköldsvik till Årets Företagare. Detta innebär att Nicklas Nyberg nu har möjlighet att bli Årets Företagare i Sverige.
– Det känns naturligtvis väldigt hedrande, roligt och uppmuntrande att bli utsedd till Årets Företagare i Västernorrland. Extra kul är det naturligtvis att också få möjlighet att representera hela Västernorrland i Sverigefinalen, säger Nicklas Nyberg.

Nicklas Nyberg tog 2002 över familjeföretaget Nybergs Måleri. Han har sedan dess investerat stort i fastigheter i Örnsköldsvik och Umeå. I dag är Nicklas Nyberg en av de större privata fastighetsägarna i Norrland. Och han är en person som definitivt hittar på spektakulära projekt.

Utanför Örnsköldsvik har Nicklas Nyberg framförallt blivit känd genom bygget av det färgglada och minst sagt udda bostadsrätthuset Ting 1, som sticker upp mitt i centrala Örnsköldsvik. Fastigheten invigdes förra hösten och har med sin historia, form och arkitektur blivit ett nytt blickfång centralt i staden. Bygget har uppmärksammats över hela Sverige och även utomlands.

Själv ser dock Nicklas de 38 000 kvadratmeter kontor och företagsytor som han utvecklat de senaste åtta åren längs Sjögatan i Örnsköldsvik som något av kronan i sitt fastighetsimperium.

Förra året köpte Nicklas Nyberg också Folkets Park av Örnsköldsviks kommun. På de stora markytorna intill Folkets Park planerar han att bland annat bygga ett spektakulärt höghus med 16 våningar med ett 70-tal bostadsrätter.

I år blev Nicklas Nyberg också huvudägare tillsammans med ett konsortsium av 28 000 kvadratmeter företagslokaler i fastigheten Arken, i inre hamnen i Örnsköldsvik. Förvärvet gjordes från ett av kommunens ägda bolag. 2006 och 2013 blev Nicklas Nyberg Årets Företagare i Örnsköldsvik. Nu går han alltså vidare till Sverigefinalen i Stockholms Stadshus den 10 oktober. Av 260 företag från hela landet är det nu 26 finalister kvar som tävlar om utmärkelsen Årets Företagare i Sverige.

– Nicklas Nyberg är en mycket kreativ och driven företagare som ser möjligheter där andra ser hinder. Han är en god ambassadör och förebild för många företagare. Nicklas har även ett stort engagemang för en positiv samhällsutveckling. Nu håller vi tummarna att han även tar hem utmärkelsen Årets Företagare i Sverige, vilket skulle vara första gången en företagare i länet belönas med den mycket prestigefyllda utmärkelsen, säger Lennart Bölin, ordförande i styrelsen för Företagarna Västernorrland.  

Dela med dig av denna artikel på: