Du är här

2014-09-06 - Moliden
Kolbullar på Mo Marknad. Foto: Nils Ågren

Kolbullar – en favorit på Mo Marknad

Efter 100 år i dvala väcktes Mo Marknad till liv igen. Nu på söndag är det återigen dags, för trettonde gången i modern tid.

En sill- och strömmingsmarknad från mitten av 1500-talet ligger till grund för dagens Mo Marknad som på söndag lockar tusentals besökare till Molidens folkpark.

De första noteringarna om den gamla sill- och strömmingsmarknaden i Gala, Moliden, sträcker sig ända tillbaka till 1550-talet då Gustav Vasa sökte en beskattningsplats för laxfisket efter Moälven.

Under 1700 och 1800-talen hade marknaden sin storhetstid men 1903 hölls den för sista gången. 2002 väckte Mo Samhällsförening liv i marknaden igen, en välbesökt samlingsplats där du kan hitta äkta hantverk, hembakt kaffebröd och mycket annat.

En djurgård, hästskjuts, tombola, tävlingar och lekar står på programmet och det finns även möjlighet att åka veteranbuss i byn. Som vanligt blir det också en gudstjänst i tältet där även Svea Bylund ska underhålla på eftermiddagen.

Riksspelman Anders Eriksson från Gottne finns som vanligt på plats med spelglada ungdomar och självklart finns det också möjlighet att få något gott i sig, de omåttligt populära kolbullarna är bara ett exempel.

 

Dela med dig av denna artikel på: