Onside med Jonas

15 dagar kvar till Julaft… nej, jag menar SHL-premiären!

Snart sitter man där framför Tv:n och skriker igen, på domarna varför de missade den solklara hakningen (solklar, tills jag ser reprisen), på Ritola varför han inte skjuter i öppet läge och på Anders Forsberg varför han inte tar timeout när spelet sviktar. Det ska bli så skoj!

Hur kommer det då gå för Modo Hockey säsongen 14/15?

Många s.k. experter tror att Modo får en jobbig vinter och får kvala för att försöka hålla sig kvar. Men jag tror laget kan överraska många. SHLs bästa målvakt ifjol finns kvar i kassen. Backsidan ser intressant ut, ett viktigt nyförvärv i Jonas Ahnelöv som kommer bli en ny sheriff i laget (har inte haft någon sedan Ole-Kristian Tollefsens dagar). Powerplay-spelet ifjol var ju ingen höjdare direkt, därför tror och hoppas jag att den nye backen Travis Roche blir den som kan styra upp det hela. Efter att ha sett honom i bara en match så tror jag verkligen att det kan bli så.

Framåt tror jag det finns potential, får bara Possler vara hel så tror jag han kommer bli nyttig. Blir även kul att följa spelskicklige Kyle Flanagans framfart, känns som han har rätt inställning: ”Not afraid to go in the corners!” Sedan hoppas jag att Skröder får en fin säsong igen. Sätt Skröder ihop med Flanagan så tror jag norrbaggen kommer upp i 15-20 mål.

 

Så här kommer tabellen se ut till landslagsuppehållet i november enligt mig:

 

1. Växjö

2. Frölunda

3. Skellefteå

4. Färjestad

5. HV71

6. Brynäs

7. Modo

8. Linköping

9. Örebro

10. Luleå

11. Leksand

12. Djurgården

 

Publicerat