Näringsliv

Jubilerar och investerar

Sanco i Örnsköldsvik AB fyller 30 år och firar bland annat med att investera närmare fyra miljoner i en bäddfräs.
– Vi ligger i framkant både vad gäller maskiner och kompetens, säger styrelseordförande Zejbrant Lindquist.

I oktober blir det öppet hus i företagets lokaler på Nibblingsvägen i Brösta. Men redan förra veckan var det smörgåstårta hos Sanco som sedan starten 1984 har investerat mer än 100 miljoner kronor och nu senast fyra i den nya bäddfräsen.
I dag har företaget 35 anställda som lokalt, nationellt och internationellt förser tillverkningsindustrin med såväl små precisionsdetaljer som stora systemkonstruktioner.
– Maskiner är jättebra, men vår främsta tillgång är utan tvekan personalen. Tillsammans har vi idag nästan 500 års erfarenhet, säger platschefen Jennie Fors.

Conny Abrahamsson är VD som tillsammans med kollegan Gunnar Sandström startade företaget för 30 år sedan. Duon kan se tillbaka på händelserika år med ständig utveckling trots att det ibland varit tuffa tider.
– Vårt motto har alltid varit att investera i ny teknologi för att kunna möta framtidens utmaningar. För att leva upp till våra kunders högt ställda krav är det fullständigt nödvändigt, säger Conny Abrahamsson.
Han och Gunnar Sandström ser framtiden an med tillförsikt och betonar att det sedan länge finns yngre medarbetare mogna att ta över den dagen Sanco-grundarna vill luta sig tillbaka.
– Absolut. Det har gått bra för oss och en av framgångsfaktorerna är nog att Conny och jag är så olika. Då har det varit naturligt att komplettera varandra, säger Gunnar Sandström.



 

Publicerat