Onside med Jonas

Hej, här kommer min första blogg

Ni vet känslan när man är på väg till sitt första arbetspass, det tar två minuter att ta sig dit, det är fjorton grader varmt ute. Allt ser lovande ut med andra ord. Men när man väl kommer dit så har dina fingrar stelnat till på den korta promenaden, så att börja skriva direkt på tangentbordet vore direkt omöjligt? Ingen? Det är kanske är bara jag då.

Jag heter Jonas Jonsson, 29 år, och jag har en muskelsjukdom som heter Dushennes Muskeldystrofi. Det innebär att jag är rörelsehindrad, sitter i en elrullstol, har dålig blodcirkulation och kan inte klara av livet utan mina assistenter. Men trots att livet är tufft så har jag försökt att inte gräva ner mig utan att istället försöka göra det bästa av det. Jag gillar att resa runt och uppleva nya saker, gå på ishockey i lyan och kika på film på dumburken. Jag är en riktig sportnörd, det kommer märkas längre fram i bloggen. 

Men idag blev jag fort varm i kroppen och fingrarna på grund av det varma och positiva bemötande jag fick när jag äntrade lokalen. Eller var det den varma chokladen? Jag kommer trivas bra på Tidningen 7.

Publicerat