Teater

Rykten på bygden

När amatörkusken, och ungkarlen, Leif kommer hem från en semesterresa förändras tillvaron för alla i den lilla västernorrländska byn Rönnvik. Hur det går får du veta om du ser Teater Västernorrlands komedi på PerOrsgården i Östergensjö lördag 30 augusti.


”Rykten på bygden” är Teater Västernorrlands publikfavorit som är tillbaka på turné nu under hösten. Pjäsen handlar delvis om thailändska kvinnor som gifter sig med svenska män, och de fördomar om sådana äktenskap som många har.

I en liten by där alla känner alla florerar rykten kring fikabordet, och ju fler gånger en historia berättas desto sannare blir den. Pjäsen handlar också om vad vi gör för att passa in i mallar och normer, om det går att leva ensam utan att stämplas som misslyckad och om man verkligen måste vara smal, rik och lycklig hela tiden.

För manus och regi står Therese Söderberg som skapat en komedi som plockar fram våra sämre sidor och som förhoppningsvis gör dem lite bättre. I rollerna ser vi Ingmar Virta, Helena Svartling, Åke Arvidsson och Marie-Thérèse Sarrazin.
Scenkonstbolaget står för arrangemanget och lokal arrangör är PerOrsgården i Östergensjö, Bredbyn.

 

Publicerat