Du är här

2014-08-26 - Övrig sport
  • Bilderna från förra årets upplaga av Trail Övik, som nu arrangeras för femte året i rad. Foto: Ulf Niederbach

Trail Övik – femte upplagan

Skogslöparna arrangerar löpartävlingen Trail Övik för femte året i rad kommande söndag. Tävlingen är en terränglöpningstävling med upplevelsen i fokus där löparna får springa på Mycklingberget i Själevad och Åsberget. Start och mål sker vid Skogslöparnas klubbstuga i Översjäla.

Efter Swede on the Hill på Varvsberget, är det dags att vända blickarna mot nästa löpararrangemang i stan. Trail Övik är en lokal terränglöpningstävling som vänder sig till såväl yngre som äldre, motionärer som elit. Det finns tre klasser att välja bland, minitrail (1,7 km) för de allra yngsta, mellanbanan på 6 km samt långa banan på 12 km.

Banorna går mestadels på härliga stigar som ringlar sig fram i Själevadsskogarna och för de löpare som inte enbart borrar ner blicken i sulorna på framförvarande löpare erbjuds fantastisk utsikt över staden från Mycklingberget och Åsberget.

Den långa banan innehåller 415 höjdmeter som ska besegras på de 12 kilometrarna medan mellanbanan består av 205 höjdmeter. Minitrailbanan går uteslutande på elljusspåret i Själevad, ”älgstråket”, och är därför lite snällare vad gäller både underlag och kupering än de längre banorna.

Priser kommer att delas ut till de främsta löparna på varje bana i både herr- och damklass samt lottas ut till ca 10 % av de löpare som inte lyckas nå prispallen. Det kommer även att finnas försäljning av diverse godsaker på plats under tävlingen. Tävlingen har tidigare år lockat ca 150 löpare i olika åldrar att testa sina färdigheter att springa längs stig. Förhoppningen är att 2014 års upplaga ska locka lika många löpare. 

Dela med dig av denna artikel på: