Du är här

2014-08-18 - Byggbloggen
  • Efter en del planering och vedermödor är räcket på plats och trapp och vägg färdigmålade.
  • Luta huvudet mot vänster axel så ser du hur hela ramen till duschväggen ser ut.
  • Då ingenting någonsinn är riktigt rakt krävdes lite finlir innan åbäket kom på plats.
  • Mot taket fästes det med höj- och sänkbara muttrar, brickor och bra lim. Brickorna ska målas med takfärg.
  • En antal dagars spackling, slipning, hyvling, reglande, skruvande, grundmålande, målande och finputsande senare är såväl räcke och trapp klara för de sista listerna och för beläggningen på stegen.

Räcke och duschvägg

Mattsvart och fint står nu såväl räcke och ramen till duschväggen på sin plats.

I badrummet har ramen till duschväggen kommit på plats efter lite pysslande. Då den är en anings konkav (eller konvex beroende på vilket håll man tittar ifrån) måste vi få tag i lämpliga gummilister att fästa glaset mot, när vi väl fått det. Då jag inte beställt det än kommer det troligtvis att dröja någon vecka.

Räcket till trapp och loft har liksom duschväggen tillverkats av Sven och SF Smide i Järved. Han var snabb, supertrevlig och mycket hjälpsam i projektet att göra som jag ville – en egenskap jag uppskattar, framförallt hos hantverkare. Han hade inte den enklaste uppgiften för sig i och med att vi byggde trappen simultant med hans produktion av räcket, men resultatet blev bra.

Som observanta betraktare kan upptäcka är det mer än en decimeters mellanrum mellan delarna, men den säkerhetsaspekten tänkte jag fixa med ett löstagbart skydd i kraftigt tyg då vi har barnbesök. Då trappen endast leder till ett loft utan större användningsområde fick vi dispens från de rigida trapprekommendationerna redan vid bygglovsdiskussionerna, men vi är ändå inte så sugna på att riskera att ta livet av små besökare, så ett skydd blir bra att ha.

Dela med dig av denna artikel på: