Näringsliv

Holmqvist blir VD för turismutvecklingsbolag

Peter Holmqvist blir VD för det nya turismutvecklingsbolaget i Höga Kusten.

Han kommer närmast från arbetet som tillväxtchef i Örnsköldsviks kommun där han har varit en drivande part i utvecklingsarbetet, som under senare tid även har omfattat turismutveckling. Bolaget bildades tidigare i år av kommunerna Örnsköldsvik, Kramfors, Härnösand och Sollefteå och ska kraftsamla kring arbetet med besöksnäringen och att göra Höga Kusten i än högre grad till en destination i internationell klass.

Inriktningen för nye VD:n kommer att vara bland annat arbete med nätverksaktiviteter, identifiera investeringsmöjligheter och stödja etableringsärenden, utveckla varumärket och att utreda turistbyråernas framtida verksamhet.

– En rolig utmaning med stor potential, sammanfattar Peter Holmqvist. Vi ser ju redan nu en positiv trend, men med en fortsatt utveckling av varumärket och en ännu större professionalitet kring turismfrågorna kommer vi att kunna se en tydlig ökning av turismen i Höga Kusten.
Peter Holmqvist lämnar sitt jobb som chef för tillväxtavdelningen i Örnsköldsviks kommun denna vecka och börjar sitt nya jobb redan den 18:e augusti.

– De 15 år jag haft det här jobbet har varit fantastiska och som jag ser det har jag haft det bästa och intressantaste jobbet man överhuvudet kan ha. Att få arbeta med utvecklingsfrågor i en kommun är en fascinerande uppgift och något jag aldrig ångrat att jag tog mig an. Tiden har gått fort och jag är både stolt och glad att vi har lyckats vända en dyster tendens från 1990-talet i kommunen till vad Örnsköldsvik är idag. Suveräna medarbetare och ett brett politiskt förtroende har varit två viktiga förutsättningar för att kunna skapa resultat.

– En förlust för kommunen, men bra för regionen och turismutvecklingen, säger kommundirektör Magnus Haglund. Vi hoppas förstås på ett riktigt bra samarbete även i framtiden.

Glenn Nordlund är kommunalråd i Örnsköldsvik och styrelseordförande i utvecklingsbolaget:
– Vi är glada att Peter Holmqvist är den som kommer att leda turismutvecklingen framöver. Han har en värdefull bakgrund och den starka utvecklingsinriktning som vi vill ha.

Vanja Östman blir tillförordnad chef för tillväxtavdelningen i kommunen fram till och med den sista december.

 

Publicerat