Näringsliv

Duwel växer så det knakar

I idrottsvärlden är genombrott ett populärt uttryck. Men det funkar även i näringslivet. Som på ö-viksföretaget Duwel Tecno AB.
– Det är nästan så att man får rysningar, säger försäljningschefen och delägaren Tommy Holmgren.

– Det är nästan så att man får rysningar, säger försäljningschefen och delägaren Tommy Holmgren.Här kommer en ny och het solskenshistoria om ett företag i Örnsköldsvik.
Ett tämligen okänt bolag som, sedan Roger Duwel startade det under tidigt 90-tal, arbetat med tekniska lösningar för miljö och säkerhet.

En verksamhet lite i skymundan. Men nu har efterfrågan på företagets miljövänliga lagersystem till sjöfarten; kryssningsfartyg och många andra fartyg, tagit rejäl fart. För en dryg vecka sedan hade bolaget fem anställda, när du läser det här har tre ytterligare anställts och nu söker Roger och Tommy med ljus och lykta efter fler.
– Just nu är vi fem i Örnsköldsvik, en i Finland och två i Storbritannien. Men initialt letar vi ytterligare två medarbetare i Finland och lika många i Storbritannien, Norge och Sverige, berättar Roger Duwel.

Stora fartyg runt om i världen använder sig av oljesmorda lager i sitt driftsmaskineri. Men kreativa utvecklare, i kontorslokaler på Åsvägen i Örnsköldsvik, erbjuder en annan lösning som innebär ett lagersystem där vatten ersätter oljan.
– På det viset blir det hundra procent miljörent och det är naturligtvis jätteroligt att fartygsmarknaden fått upp ögonen för det här, fortsätter Roger Duwel.

Förutom till stora rederier levererar företaget lösningar till industrier av olika slag samt till kärnkraftverk. Förhoppningen är att under en ganska kort tid förstärka säljorganisationen till varje enhet.
– Det känns fantastiskt att vi kan växa på det här viset och var det kommer att ta vägen vet vi inte i dagsläget. Men vi ser ödmjukt på det här och är väl medvetna om att sköter vi korten rätt kan det här vara en början på en stor utveckling, säger Tommy Holmgren.

 

Publicerat