Näringsliv

Ockelbo – en Ö-viksbåt

Anytec-båtarna har fått ett syskon i Örnsköldsvik. Numera ritas och konstrueras även Ockelbo av samma tillverkare.
– Responsen har varit fantastisk, säger försäljningschefen Magnus Östman.

Båttillverkning har varit en lång tradition i Örnsköldsvik, såväl i trä som i plast. Fram till slutet av 80-talet förknippades många fritidsbåtar i det senare materialet med Bröderna Börjesson i Bjästa. Nu är det nya tider, aluminium blir allt vanligare och förutom Anytec-serien finns nu även Ockelbo på repertoaren för Mats Melbin och Magnus Östman med medarbetare.

Båtar som uppfinns i Örnsköldsvik och tillverkas i Lettland. Den populära gamla B16-serien i plast har alltså fått sin efterföljare i aluminium och enligt Mats och Magnus är intresset stort.
– Vi hade en förserie om cirka 20 båtar förra sommaren och budgeterade med 50 båtar den här gången. Sedan sa Mats att vi borde tillverka 80, men nu har vi redan sålt 115 Ockelbo B16 i aluminium, berättar Magnus Östman.

Den beprövade skrovformen är densamma. Det är alltså en gammal populär klassiker, som är utvecklad för dagens krav och efterfrågan, som från och med nu saluförs hos Övik Marina & Motor och på en rad andra ställen i landet.
– Vi har sett en stadig ökning kring intresset av robusta mindre båtar väl anpassade för dagsutflykter och fiske. Det är roligt att vi kan haka på den trenden, säger Mats Melbin.



 

Publicerat