Lokalt

Insamling till Syriens flyktingbarn

I samband med gratiskonserten Sjunde i Sjunde kl Sju samlar vi varje år in pengar till något särskilt välgörande ändamål. Liksom flera år tidigare görs detta även i år med hjälp av Svenska kyrkan. Årets ändamål är Syriens flyktingbarn i flyktingläger i Jordanien. Förra året samlades totalt 19 595 kronor in och ambitionen är såklart att slå fjolårets insamlade summa! Visst klarar vi väl det?

Över två miljoner människor har flytt från Syrien. I ökenlägret Za'atari i Jordanien bor 106 000 av dem. Genom årets insamling av pengar vill Svenska kyrkan i ännu större utsträckning ge en möjlighet till en värdigare tillvaro i lägret.

– Kriget i Syrien innebär ofattbart mänskligt lidande och som vanligt är det barnen som drabbas hårdast. Därför känns det angeläget att göra något för att underlätta deras liv i flyktinglägret, förklarar Eva Nordung Byström kyrkoherde Svenska Kyrkan.

Det handlar om att bidra till sanitetsutrustning, hygienpaket, utrustning för skolbarn och varma underställ till vintern. Svenska kyrkan delar även ut gasvärmare, gasflaskor och refill så att familjer kan värma upp sina tält under de iskalla vintermånaderna.

I ett samarbete med tidningen Lands läsare har Svenska kyrkan också byggt en fritidsgård där ungdomar kan få lära sig att vara tillsammans, lösa konflikter och jobba med sin självkänsla och framtidsdrömmar.

Så långt räcker din gåva till Syrienflyktingarna
Dina gåvor förändrar konkret livet för flyktingarna. Här är några exempel:

  • För 80 kronor ger du ett skolbarn utrustning (skolböcker, pennor m.m.)
  • För 160 kronor ger du ett hygienpaket till en familj i flyktinglägret med tvål, tandborste, tandkräm, bindor m.m.
  • För 300 kronor får en hel familj på fem personer varma underställ till vintern.
  • För 800 kronor ger du en flyktingfamilj ett paket med gasvärmare, gasflaska och refill så att de kan värma upp tälten under de iskalla vintermånaderna i öknen.
  • För 36 000 kronor kan vi ge flyktingar i Za’atari i den jordanska öknen en ny och fräsch toalett.
  • För 140 000 kronor får flyktingbarnen en skola.

Så bidrar du: Under Sjunde i Sjunde kommer ungdomar med bössor att cirkulera på konsertområdet och där kan du lägga valfri peng. Eller så smsar du, vilket du kan göra redan idag.

Sms:a ”LIV 50 till 72950 så ger du 50 kronor till Syriens flyktingar i Jordanien.

Tack för ditt bidrag!

Publicerat