Du är här

2014-06-14 - Husum
Yasseniya Sallman hänger tavlor på Café UH. Där hänger de fram till slutet av kommande vecka. Foto: Ulf Eklund

Utställning för gatubarn

Nu ställer ungdomsgruppen på fritidsgården Röda Villan i Husum ut tavlorna som barn i Husum och barn i Brasilien medverkat till. Allt för att samla in pengar till nästa års välgörenhetsresa.

Från och med nu och under resten av sommaren kommer tavlorna, ett konstprojekt med konstnären Stefan Markström, hänga för allmän beskådning. Via nätet kan man lägga bud på tavlorna och under hösten blir det så småningom en auktion.
– Vi ska ha minst 2000 kronor per tavla. Det har vi bestämt säger 18-åriga Yasseniya Sallman.
Hon är en av sex ungdomar som tillsammans med två ledare ska åka på volontärresa i april nästa år. Resan går till staden Governador Valadares där ungdomarna under två veckor vill hjälpa gatubarn och barnhemsbarn.
– Vi ser väldigt mycket fram emot vår resa, men för att den ska bli verklighet behöver vi får in pengar. Nu hoppas vi att det är många som vill lägga bud på tavlorna, säger Yasseniya Sallman.
Tavlorna hänger på Café UH fram till 22 juni. 24 juni-8 juli finns de att se på Örnsköldsviks museum, 14 juli-31 juli på Café Sjöboa i Husum och 4-31 augusti Bruksgodset i Banafjäl.

 

Dela med dig av denna artikel på: