Lokalt

Tidning om Ö-viks utveckling till hushållen

Idag riktas mångas ögon mot Örnsköldsvik. Spännande bitar har fallit på plats och en kommun full av potential visar sig. Imorgon får alla hushåll i Ö-vik en tidning som berättar mer om händelser och utveckling i kommunen.

Kulturhuvudstadsåret, Umeå2014, där Örnsköldsvik agerar medarrangör är en händelse utöver det vanliga i år.

Enligt den omvärldsanlays som just nu tas fram, som en del i kommunens utvecklingsarbete, har Örnsköldsvik mycket som talar för sig. Staden har utvecklats en hel del de senaste åren och mer är på gång. Bland annat lyfts satsningar på Världsarvet Höga Kusten upp som något positivt.

Stora globala koncerner i världen vänder sig till Örnsköldsvik för teknisk kompetens och högteknologiska produkter. Historiskt räknas staden som en bruksort. Delar av det arvet finns fortfarande kvar som en värdefull del, men det har utvecklats till något mycket mer. De stora globala bolagen och de mindre konsultföretagen korsbefruktar sig med varandra och skapar stark utveckling som efterfrågas av kunder från när och fjärran.

Örnsköldsvik består av många delar som tillsammans skapar en bild av en kommun som är bra att leva och bo i. Helheten byggs av alla som bor och verkar här.

 

Publicerat