Näringsliv

”Tack Örnsköldsvik”

Efter ett och ett halvt år i Örnsköldsvik tackar krögarna och kockarna Linnéa Liljedahl och Peter Eriksson för sig. Paret planerar att gå skilda vägar och restaurangen Linnéa&Peter är nu ute till försäljning.


Nu talar allt för ny regi till hösten.
– Det är jättetråkigt, men vi skils som goda vänner och är överens om att vi måste gå vidare, säger Peter Eriksson då vi träffar han och Linnéa i den populära restaurangen och matbaren.

Paret kan se tillbaka på en fantastisk tid i Örnsköldsvik. I början på november 2012 slog de upp portarna och deras tydliga strategi med vällagad mat och noggrant utvalda råvaror fick omedelbar respons från ö-viksbor och tillresta.
– Vi har försökt göra vår egen grej fullt ut. Kanske något annat än det tidigare förväntade och det visade sig i lokalen, maten och drycken. I filéernas förlovade område har vi lyckats tillföra något annat och det är vi stolta över, säger Peter.

Separationen har inneburit att varken Linnéa eller Peter har för avsikt att driva rörelsen vidare på egen hand. Peter har rötterna söderut och Linnéa kommer av allt att döma också att söka nya utmaningar på annan ort. Planen är att fortsätta verksamheten fram till den 28 juni och går allt som de hoppas är det en ny aktör som tar vid efter semesterstängningen i juli.
– Det känns som sagt jättetråkigt. Vi har jobbat hårt, men det har varit fantastiskt roligt och vi har fått många nya vänner i Örnsköldsvik. Nu vill vi göra rätt för oss mot alla som köpt presentkort så att det verkligen hinner utnyttja dem innan vi stänger, säger Linnéa och fortsätter:
– Jag hoppas så många som möjligt har förståelse för situationen. Den är inte rolig, men livet går vidare och vi kan bara rikta ett stort tack till Örnsköldsvik för det förtroende vi har fått. Vi hade en tydlig plan när vi drog igång verksamheten. Den har vi inte vikit ifrån, men vi kunde inte drömma om att vi skulle få ett så stort gensvar. Det har varit över all förväntan.




 

Publicerat