Du är här

2014-06-08 - Mode & skönhet

Kan du vinna Umeå Fashion Week Award 2014?

Utmärkelsen ger en framtida modedesigner från något av de fyra nordligaste länen chansen att vinna 25 000 kronor. Ansökan har öppnat nu.

7–11 oktober är det dags för Umeå Fashion Week 2014. Precis som förra året finns Umeå Fashion Week Award med i programmet. Utmärkelsen ger en framtida modedesigner från något av de fyra nordligaste länen chansen att vinna 25 000 kronor.

– Premiäråret blev lyckat, nu hoppas vi att lika många duktiga designers vill tävla, säger Nadja Lindgren, projektledare för Umeå Fashion Week.

Umeå Fashion Week Award fick stor medial uppmärksamhet förra året och gav också ett uppsving för segraren Carolina Rönnberg och hennes klädmärke Wiljha.

– Vi är jätteglada för hennes skull, säger Nadja Lindgren. Tidpunkten var rätt för att instifta priset, det finns i dag många talangfulla modedesigners i norra Sverige.

De designers som vill delta skickar in bilder av sina egna kreationer och en kort beskrivning av dem. Ansökan är öppen mellan den 7 juni och den 3 augusti. Därefter hålls en röstning på Umeå Fashion Weeks Facebooksida där allmänheten får chansen att rösta på sina favoritdesigners. Röstningen är en möjlighet att engagera sig och vara med och forma modevisningen i slutet av veckan.

Rösterna från Facebook vävs sedan samman med rösterna från en expertjury som tillsammans avgör vilka de tre finalisterna blir. De tre finalisterna ger en gemensam modevisning under Umeå Fashion Week, och en vinnare utses av expertjuryn. Vinnaren mottar ett stipendium på 25 000 kronor från Swedbank.

Umeå Fashion Week arrangeras i år för sjätte gången. Räkna med en vecka fullspäckad med modevisningar, inspirerande föreläsare, utställningar, butiksevent, festligheter och mycket mer.

Alla tävlingsregler och information om Umeå Fashion Week finns på umeafashionweek.se

Dela med dig av denna artikel på: