Musik

Picknickfestivalen – för alla

Pop, hiphop, estradpoesi, jazz och voodoo music. Det står på programmet när Picknickfestivalen intar Lungviksparken idag på nationaldagen.

För fjärde året i rad arrangerar Föreningen För Alla en stor gratisfestival i Lungviksparken – ett nationaldagsfirande där kultur, politik och picknick möts för mångfald och gemenskap.

– I år känns det mer relevant än någonsin med tanke på resultatet i EU-valet. Vi ska kalla saker vid dess rätta namn och nu har nazism och rasism klivit in i det politiska rummet, bara två generationer efter Förintelsen. Det känns helt absurt, säger Leila Sultan i arrangörsföreningen.

– Vi måste använda alla medel för att motverka detta och i stället skapa ett samhälle för alla. Picknickfestivalen är ett sätt att göra det på.

Festivalen inleds klockan 14.00 med lokala förmågor där Memorize är först ut, bandet som består av Sara Johansson, Albin Söderlind, Jesper Johansson och Jeremia Westin. Därefter blir det estradpoesi med Johanna Lundström innan trubadurduon Kreti och Pleti och sedan 17-åriga musikundret Josefin Larsson ska trollbinda publiken med sin gitarr, sin röst och en loop station.

Ett spännande jazzinslag är Curly Camel från Tranemo som i höstas gjorde succé hos Perdido Jazz & Blues på Brux. Tre unga jättetalanger som med sin musik, som ibland för tankarna till legendariska Esbjörn Svensson Trio, bygger broar mellan jazzdiggare och nya lyssnargrupper.

Nästa artist, Nadia Nair, beskriver själv sin stil som voodoo music och med ett personligt uttryck i rösten och dansant sound lär hon värma upp publiken rejält inför hiphopakterna Anaye och Mack Beats.

Marko ”Mack Beats” Saez har producerat åt bland andra Ison & Fille, Aleks, Mohammed Ali, Stor och Lazee. I fjol släppte han sitt eget debutalbum ”Centrum” som fick full pott av en rad recensenter. Till Ö-vik har han med sig malmörapparen Jaqe, 17-åriga rappande underbarnet Rosh från Nyköping och den själfulla sångfågeln Julia Spada från Stockholm.

Picknickfestivalen, preliminärt spelschema
14:00 Memorize
14:45 Johanna Lundström
15:30 Kreti och Pleti
16:30 Josefin Larsson
17:30 Curly Camel
18:30 Nadia Nair
19:30 Anaye
21:00 Mack Beats/Julia Spada/Jaqe/Rosh

 

Publicerat