Näringsliv

Industriseminarium för tredje gången

I morgon tisdag den 3 juni är det återigen dags för ett endagars industriseminarium i Örnsköldsvik.

– Den här gången kommer fokus att vara på konstruktion i kombination med produktion och livscykelhantering för produkter, säger Leif Olsson som representerar konsultbolaget CGI.

Idén till seminarieserien har växt fram under dialog med kollegor och kunder som alla sett nyttan i att låta företagen träffas och förutsättningslöst få dela erfarenheter med varandra. CGI har ett flertal industrikonsulter och verksamhetsutvecklare som hjälper till och utvecklar de lokala industriföretagen i konstruktion, produktion och IT.
– Vi har länge sett att de lokala industriföretagen fått en allt högre IT- och automatiseringsgrad, samtidigt som samarbetet och erfarenhetsutbytet mellan företagen i regionen inte utnyttjats tillfullo Det har i sin tur lett till att företagen utvecklar egna och ofta dyra lösningar istället för att utnyttja så kallade "best practice" från andra industriföretag, säger Leif Olsson.

I programmet finns en rad föredrag samt ett planerat studiebesök på BAE Systems.
– I det korta perspektivet hoppas vi att utbytet skall leda till billigare och bättre industriprocesser för det enskilda företaget. I ett längre perspektiv är förhoppningen att utbytet stärker de norrländska företagens konkurrenskraft, vilket är en förutsättning för jobben häruppe, säger Leif Olsson som räknar med att 30 till 50 personer kommer att delta i seminariet.

 

Publicerat