Roligt

7ans Glasstest

Sommar betyder nya glassar och naturligtvis ska de i god konsumentanda betygsättas. Eftersom man äter med ögonen liksom med munnen har såväl utseende som smak betygsatts. Därefter har en bedömning av glassens prisvärdhet gjorts av den självsvåldiga 7an-juryn.


Crunchy, Triumfglass
Beskrivning: Vaniljglass i våffla varvat med tunna lager av choklad.
Glassen är luftig istället för krämig och smälter mycket snabbt i solen. Lätt och intetsägande utan den crunchiga känsla som namnet utlovar.

Utseende: 2 poäng.
Smak: 2 poäng.
Prisvärd: Nej. 19 kronor för någonting förvånansvärt intetsägande.

Planes, Triumfglass
Beskrivning: Dubbelispinne med tutti-fruttismak.
Den ser billig ut. De två pinnarna sticker ut olika långt och isglassen är lite slarvig i kanterna. Dock är den riktigt god och smakar som tuttifruttigodis, men smaken är kort och håller sig inte kvar i munhålan. Den är läskande och inte för söt. Konsistensen gör att det gnisslar lite när man äter den.

Utseende: 1,5 poäng.
Smak: 3 poäng.
Prisvärd: Tja. 14 kronor för en god isglass är kanske lite väl tilltaget, men inte så farligt.

Big Cone, GB Glace
Beskrivning: Sveriges största glass! Hela 260 ml stor chokladglass med chokladsås i mitten i en krispig våffla.
Ståtlig. Gigantisk. Den motsvarar de högt ställda förväntningarna som bilden ger. Chokladglassen är smarrig med fyllig och fin konsistens, men chokladen på är av menlös ischoklad-typ. Våfflan är frasig och fin med god smak. Storleken gör att det lätt går att dela på två personer som blir ändå blir tillfredsställda – en kärleksglass.

Utseende: 4 poäng.
Smak: 4,5 poäng.
Prisvärd: Jovars. 29 kronor är mycket, men per ml glass är det inte så illa. Mättar som en lunch.

Taco, GB Glace
Beskrivning: Glass med smak av grädde, ringlande kolasås i en krispig våffla med överdrag av mjölkchoklad och jordnötter.
Lagom stor storlek och härligt krispig våffla. Själva vaniljglassen är av den trista big pack-typen och kolagömman är lite för liten. Dock är det riktigt gott med knapriga jordnötter i den täckande chokladen.

Utseende: 3 poäng.
Smak: 3,5 poäng.
Prisvärd: Tja. 20 kronor.

Jungly, Triumfglass
Beskrivning: Vaniljglass med skalbar banangelé.
Att glassen ska skalas utgör en kul detalj, men därefter slutar det roliga. Glassen luktar som bananfluortabletter och gelén smakar skarpt. På förpackningen står ”observera den geléaktiga konsistensen – ät i små bitar.” Eller ät inte alls, säger juryn.
Den enda glass juryn inte åt upp, detta trots den minimala storleken. För att ge Jungly en riktig chans utökades panelen flera gånger om och lokaliserade till slut två personer som klarade av att äta upp den, varav en tyckte om den.

Utseende: 2 poäng oskalad och 4 skalad.
Smak: 0 poäng.
Prisvärd: Nej. Den är en styggelse. 10 kronor.

Ben & Jerry´s Greek Style Frozen Yoghurt Vanilla Honey Caramel, GB Glace
Beskrivning: Årets gästspel hos GB Glace av Ben & Jerry´s. Vaniljglass med grekinspirerad yoghurt och honungkolasås.
Tråkig men praktisk bägare med en glass som smakar subtilt men tydligt av honung. God glass med kompakt konsistens som dock är lite för söt för att ge känslan av ”frozen yoghurt”.

Utseende: 2 poäng.
Smak: 3 poäng.
Prisvärd: Nä, inte direkt. 25 kronor för en liten bägare glass utan krusiduller.

Magnum Limited Edition with Marc de Champagne, GB Glace
Beskrivning: Marc de Champagneglass med Marc de Champagnesås, som täcks av ett tjockt lager av mjölkchoklad samt ett silverfärgat överdrag.
Glassen smakar inte champagne, utan snarare punsch, vilket lätt förklaras av att Marc de Champagne är en spritsort som görs av druvresterna som blir över vid champagnetillverkning. Gott är det dock med en härligt spritig smak. Ingen barnglass. Utseendet är lite glammigt, men det gör inte att den ser aptitlig ut, snarare som skimrande mögel. Det här är ingen dussinglass utan en annorlunda och trevlig upplevelse med kraftig smak.

Utseende: 2 poäng.
Smak: 4 poäng.
Prisvärd: Jorå. Mycket glass och mycket smak. 22 kronor.

Pirulo Watermelon, Triumfglass
Beskrivning: Isglass med vattenmelon- och äppelsmak.
Känns inte som konventionell isglass, utan är mer som sorbet i konsistensen. Ganska god men kort smak där chokladprickarna som föreställer kärnor tillför mer till utseendet än smakupplevelsen. Svalkande i sommar.

Utseende: 3 poäng.
Smak: 2,5 poäng.
Prisvärd: Nä. Lite för lite glass för priset 15 kronor.

 

Publicerat