Du är här

2014-05-26 - Hegemoni

#enheltvanligmänniska

I skuggan av vår tids mest katastrofala val är det så lätt att glömma bort vem det egentligen är som blir drabbad.

F! gör entré med ett starkt mandat i Europaparlamentet varpå en KDUare säger att hen bär på en skräck för vad feministen kan tänkas göra. Till er som resonerar som hen vill jag säga:

96 mandat som för homofobin, islamofobin och nazism framåt. 96 mandat som tvingar mina medsyskon att gå under jorden ännu en gång, för att vi inte är värda lika mycket. För att vi måste rätta oss i led vi som aldrig var våra att stå i. För att för få människor vågar ta debatten och det hjälpa de människor som bär på så stor okunnighet. För att valdeltagandet knappt nått 49%, vilket är mer än halva Sveriges röstberättigade medborgare som medvetet eller omedvetet gav grönt ljud för högerflankens extremistpartier. DETTA är det RIKTIGA HOTET mot demokratin i sin helhet och inte de demostrationer mot Jimmie Åkessons korståg genom VÅRT land.

Jag är tredje generationens invandrare och homosexuell. Brunögd och skattebetalare. Svensk medborgare och universitetsstudent från arbetarklassen. Men framför allt är jag MÄNNISKA. #enheltvanligmänniska Det sorgligaste av allt är att jag varje dag måste bevisa min mänsklighet, lära och alltid vara förstående. Jag måste stå till svars för alla HBTQ-personer trots att jag bara är H. Igår skrek en person på stan åt mig att jag var äcklig. Att jag störde "mitt i maten". När skrek någon till dig att du var äcklig sist? Det är en smäll jag får ta, inte på grund av att jag förtjänar den utan för att jag helt enkelt är den jag är. Oprovocerat hat från en medmänniska. Jag börjar visserligen normalisera sådana händelser men jag kommer aldrig bli van. Aldrig. Med EU-valet i ryggen kan vi vara medvetna om farcismens framfart.

Kära rädda vän, du behöver inte frukta ett mandat som vill allas väl och ve. Fakta är att det finns 92 mandat som hatar mig och uppskattar dig.
Vad har du egentligen att vara rädd för?
 
Idag bär jag begravningsskruden för alla mina medsyskon.
 
Dela med dig av denna artikel på: